Návod na pořízení domácích mazlíčků

7. 02. 2020 12:38:57
Chov domácích mazlíčků beru jako příležitost posunout hranice přírody. Mazlíček je od slova mazlit, ne?

Dnes bych vám dám doporučení na pořízení a chov domácích mazlíčků, tak abyste si to co nejvíce užili. Přejděme hned k věci. Nejlépe je pořídit si takové druhy zvířat, které by se vzájemně v přírodě nesnesly a vraždily se. Máte tak příležitost posunout hranice přírody a naučit je mazlit se i se svým přirozeným nepřítelem. Však jsou to domácí mazlíci, tak ať se mazlí, nejlépe doma.


Při návrhu pořízení nového mazlíka u nás nikdo nikdy není proti, a jak jednou myšlenka vznikne, už se ji nezbavíme. Naopak ji podporujeme vzájemným přeposíláním obrázků roztomilých pejsáčků a koťátek a youtube videí.Nikdo neřekne: "kašli na to, stojí to peníze, přiděláme si práci navíc, máš to na celej život, kdo to bude hlídat..." Nikdo nic. Mrtvo po pěšine. To si jen myslíme.

Naštěstí jsem to já, kdo dokáže racionálně uvažovat a rázně jednat a sem tam udělím některým zvířatům svobodu. Poprvé to byly tři osamělé rybičky v nazelenalé vodě smradlavého akvária, kterým jsem udělila milost a svobodu skrze záchodovou mísu. Nechť jim nejsou trubky úzké.

Představíme si naši ZOO

Vezmeme to od nejstaršího.

Eny - 17 až 20 letá fena pudla.

Mládne nám před očima. Zbavila se veškerých neduhů a čím více zvířat doma máme, tím více musí bojovat o životní prostor, o žrádlo a zachovává si tudíž nevídanou vitalitu. Je sice hluchá, slepá a bez zubů, ale na první pohled to není vidět, takže běžný návštěvník nic nepostřehne. Jelikož na zádech je už vypelichaná a má stařecké skvrnky, nosí často různé oděvy. Oblíbený má zejména kostkované tyrolské šatičky (jen zajódlovat) a lehké plátěné letní šatky s modrými kvítky. Ty nosí na louku. Štěká od narození a naučila to ostatní obyvatele zoo.

Charlie (Karla)

2 letý papoušek horský (kouřový). Dělá, že neumí mluvit a já trnu, že někdy začne opakovat slůvka po našich dětech. Do nedávna jsme si mysleli, že je Karla kluk, ale nevybarvila se, jak měla. Naučila se akorát štěkat od psa.

Shelly (Adélka)

Schizofrenická polozdivočelá kočka bengálská, 3 měsíce a něco. Pořízena za nemalý peníz z chovné stanice jako investice do dětí. Děti slibovaly, že omezí pobyt u monitorů. Zatím se tak nestalo, i přes přítomnost kotěte. Nemňouká, štěká.


Má trošku více temperamentu, než jsme čekali. Ale pár škrábanců ještě nikoho nezabilo. Hlavně musíme naučit děti krýt si obličej a ošetřovat krvácející tržné rány. Nějakou tu vázu taky oželím a na sedačku i Ikei se přece dají zakoupit náhradní potahy. Záclony neřeším, jsou v módě rozervaný. Je to ještě kotě, určitě se nám podaří ji naučit moresům a mazlit se správně s papouškem.

Vztahy v ZOO

Na uhlazování vztahů zatím pracujeme. Daří se to výborně. Musím podotknout, že jsou to všechno ženský. Takže u nás doma jsme my ženský v převaze. Vedeme na celé čáře (4:1 - papouščice, fena, kočka a já proti manželovi a synům).

A teď zkouška, zda jste dávali pozor a pamatujete si jména:

Eni už nechce sežrat Karlu, ale chce sežrat Shelly, protože jí chce Shelly sežrat Karlu.
Raději vysvětlím: Pes už nechce sežrat ptáka, ale chce sežrat kočku, protože jí chce kočka sežrat ptáka.

Dříve jsme si mysleli, že pes ptáka chrání, ale není to tak. Chce ji totiž sežrat sama.

Zatím kočka nepochopila, že Karla není svačina, ale kámoš. Shelly roste a nabývá na rychlosti a síle. Její smrtící skoky na klec jsou čím dál tím intenzivnější a Karla přestala již provokativně krákat a upozorňovat na sebe šustěním peří. Dělá, že v kleci není. Podprahově asi začíná tušit, že to má spočítaný.

Naše obvyklá sobota

Jen co rozlepíme víčka, zkontrolujeme nálož, kterou v ložnici vytvořil náš 17 letý pudl (Eny). V lepším případě lehce nablinkáno a načuráno. V horším případě nás čeká bobek těsně za dveřmi, které se otevírají dovnitř místnosti. Ble. Po odklizení pokračujete na chodbu, kde spí kočka, která vlastně v noci vůbec nespala a bavila se vyhrabáváním kočkolitu, a roznosila jej po celém schodišti i chodbách. Je tedy dobré, hned za dveřmi ložnice mít umístěné koště a ještě před tím, než si odskočíte na toaletu, započít se zametáním, neboť jak se vzbudí ostatní, roznosí kočkolit po všech místnostech v domě. Čím větší dům, tím lepší tréning hned po ránu.

Večery v ZOO

Večer náročného týdne chceme zakončit sledováním kvalitního programu. V okamžiku, kdy usedneme před televizi, k prostřenému stolku, plnému dobrot, zvířata pochopí svoji šanci na ulovení nějakého sousta a začnou spolupracovat. Útok zahajuje papoušek Karla svým přímá a přesně cíleným náletem mezi mísy chipsů, sýrů a skleničky vína. Ne vždy se jí hned na poprvé podaří sklenice vína mohutným máváním křídel převrhnout, takže do akce se zapojuje kočka. Skokem na papouška jistým pohybem sklenice smete. Čímž jsme odlákání od stolu, jelikož víno je většinou červené, letíme pro utěrky a hadry. To je ten správný okamžik, kdy nastává hostina pro náš zvířecí tým. Každý si vybere své nej. Pták, když nemá hlad, tak alespoň zobákem drolí. Drolí cokoliv, nejlépe chipsy a nejlépe na koberec. Pes čeká, co papouch nadrolí na koberec a kočka bere stůl jako své hlavní předváděcí molo. Nebude si kazit figuru podřadnými pamlsky. Poté, co utřeme rozlité víno a vysajeme nadrobené chipsy, usedáme značně vyčerpáni na gauč a spouštíme film. My sledujeme film, pes kočku, kočka ptáka a pták podřimuje. Každý máme své kino.

Vybavení domácnosti

Soužití se zvířaty musíte přizpůsobit také vybavení celé domácnosti. Nestačí pořídit jim každému misku a pelech. Je třeba začít pěkně od píky přebudovávat dům. Pěkně od podlahy - nikde žádné koberce. Na poličkách žádné předměty, protože kočka je systematicky shazuje na zem. Platí, že čím menší zvíře, tím více bordelu nadělá. U nás je to papoušek. Čím větší dům, tím věší sranda, tím větší výzva a tím více možností k překonávání sama sebe.Nikdy nenechávat nikde žádné jídlo a otevřené bublající hrnce s polévkou. Papouch je schopen se naklánět nad vařícím hrncem a v tu ránu máte vývar z papouška.

Už mě nyní víc nenapadá. Snad jsem vás navnadila na pořízení domácích mazlíků.

Další tipy

Zachovejte klidné nervy, když se kočka projde několikrát za den po klávesnici a resetuje počítač.

Samozřejmě je to všechno nadsázka a je s nimi hlavně sranda.

Autor: Lenka Malikova | pátek 7.2.2020 12:38 | karma článku: 16.32 | přečteno: 503x

Další články blogera

Lenka Malikova

Není nad šampon z jablečného octa

Když zjistíte, že máte vlasy plné silikonů a sulfátů, je třeba konat. Vyrobit si vlastní šampon z jablečného octa.

11.8.2021 v 21:15 | Karma článku: 14.90 | Přečteno: 407 | Diskuse

Další články z rubriky Hobby

Táňa Lišková

Kočkou může každá být... :)

Každá žena může být kočka :) stačí pro to jenom občas trochu udělat. Kdo chce - hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Souhlasíte?

18.3.2024 v 15:40 | Karma článku: 12.38 | Přečteno: 383 | Diskuse

Petr Lukáš

Ucháč obrovský, jedlá jarní houba, i když trochu s výstrahou

Momentálně to vypadá, že rostou jarní druhy hub, tak jsem se byl podívat na jedno místo, kde rostou kačenky české. Kromě kačenek potěšil i tento ucháč.

17.3.2024 v 14:19 | Karma článku: 5.70 | Přečteno: 123 | Diskuse

Rudolf Pekař

Zhubni!

V dnešním záplavě informací o různých dietách a způsobech, jak zhubnout a vést zdravější životní styl, je snadné se ztratit. Jsem jedním z těch, kteří se dlouhou dobu snažili najít správnou cestu k zdravějšímu životu.

15.3.2024 v 16:45 | Karma článku: 5.81 | Přečteno: 187 | Diskuse

Petr Lukáš

hlíva hnízdovitá, pěkná nejedlá a smradlavá

V podzimních a zimních měsících se můžeme setkat s touto barevnou hlívou, která je ale bohužel nejedlá.

7.3.2024 v 14:03 | Karma článku: 4.38 | Přečteno: 81 | Diskuse

Táňa Lišková

Lehni si a jdi už spát!

Víš, co se ti může stát? Aneb taky Vám do noci šrotují hlavou myšlenky a někdy máte pocit, že by den měl mít 40 hodin? Nejste v tom sami! Ještě že mám kočku, která mě hlídá... :)

6.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 11.49 | Přečteno: 278 | Diskuse
Počet článků 13 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 633

Vážná témata a fakta nehledejte. Nadsázku a humorné zhodnocení i znehodnocení zážitků uplynulých dnů obyčejné kočovné ženské. Sem tam chytnu vážnou slinu, ale z toho jsem sama v rozpacích. :-)

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...